13 februari 2007

Valentijn

Onze woordvoerster belde me daarnet: "De VRT zendt morgen iets uit over vrijgezellen en Valentijn en zoekt ook een holebivrijgezel om op tv over Valentijn en het vrijgezel zijn te praten. Aangezien ik zelf een vriendin heb, dacht ik dat jij dat misschien wou doen?"

Ik heb er vriendelijk voor bedankt. Ik voel niet bepaald een overweldigende drang om de zieligheid zelve uit te hangen op de tv. Ik heb over Valentijn ook niet veel goeds te zeggen.

Valentijn is een dag waarop...
...ik besef dat ik al veel te lang vrijgezel ben.
...het lijkt alsof hetero's het veel makkelijker hebben dan ons.
...ik aan mezelf twijfel.
...jaloers ben op succesvolle koppels die ik ken.
...ik met rust gelaten wil worden, in het bijzonder door de tv.
...ik hoop dat het volgend jaar anders zal zijn.

Dat het maar weer snel voorbij is.

7 opmerkingen:

Karolien zei

Arme schat! Valentijn is voor mij vooral een dag als een andere, al is het wel een reden om dat ene ding te kopen dat ze al zo lang wil (dit jaar een mp3speler, en het dan niet op Valentijn te geven want dan geef je toe aan de commercialiteit :)

Trouwens, gemakkelijker hebben dan ons? ;)

Spruit zei

Met dat 'gemakkelijker dan ons' bedoel ik vooral dat ze hun liefde veel makkelijker kunnen uiten. Hetero's kunnen een relatie beginnen, die aan iedereen kenbaar maken, soms die weer stopzetten en er weer een andere beginnen. Dat vindt de maatschappij doodgewoon. Lesbiennes en (misschien nog meer) homo's moeten daar allemaal veel omzichtiger mee omspringen. Op Valentijn valt me dat allemaal wat meer op. Denk bv. ook aan reclame in de winkels. Wat voor koppels zie je daarop? :-)

Karolien zei

Ik had het eigenlijk alleen over de taalfout in die zin lieverd, ik weet wel dat heterokoppels gewoon een pak vanzelfsprekender zijn... Als je als lesbisch koppel bijvoorbeeld gezellig samen gaat eten, staat er de helft van de tijd een of andere viezerik klaar voor als je hem moest mee vragen, bah! Of ze denken dat jullie vriendinnen zijn en trekken heel grote ogen als je eens een kusje geeft :)

Anoniem zei

Right you are. Valentijn wordt overgecommercialiseerd, maar ik ben er zeker van dat sommige koppels er erg veel plezier aan beleven. Denk maar aan al die koppels die op 14/2 in een (Chinees?) restaurant een paar uur over elkaar gaan zitten zwijgen. Ongetwijfeld een climaxmoment in de relatie :-). Valentijn kan je wat mij betreft op eender welk moent van het jaar vieren, en dan lieft nog enkele keren per jaar. Alleen niet onder die naam.
En ach, hetero's hebben over homo's en lesbiennes nog heel wat te leren, me dunkt (maar dàt is geen nieuws ^^).

Einde van die bericht, want het wordt al veel te lang...

PS. Nog steeds vrijgezel? Alleen maar omdat je mij nog nooit ontmoet hebt ;-).

Spruit zei

Over dat climaxmoment van Marnix: de cartoon in De Morgen van gisteren was wel leuk. Een restaurant met aan elke tafel een man alleen, terwijl de vrouwen buiten voor het raam een sigaret roken en gezellig babbelen. :P

En dat nog nooit ontmoet hebben ligt alvast niet aan mij: ik had een open uitnodiging op mijn blog voor een filmdate. :-D

Anoniem zei

Ja ik weet het. De verleiding was bijna onweerstaanbaar. Bijna. Feit is dat ik niet kon, jammer genoeg. En trouwens, naar de film gaan met een hoop mensen die ik niet ken... not my cup of tea... :-). Ik ben sociaal, zolang ze niet overdrijven ;-)

Spruit zei

Mja, dat begrijp ik wel. Uiteindelijk ben ik zelfs helemaal niet naar Taxi 4 geweest, maar naar Letters from Iwo Jimo. Niet bepaald de meest geschikte film voor een afspraakje... :-)