17 maart 2006

Een diepgravend onderzoek

Soms kan een dubieuze woordkeuze in een journalistiek artikel nogal de aandacht trekken. Vorig weekend hoorde ik van mijn broer dat hij in een Vlaamse krant de volgende kop gelezen had: 'Veronique De Kock wil serieus genomen worden'. Volgens hem stonden alle Vlaamse mannen aan te schuiven om mevrouw De Kock eens serieus te nemen.

En dan lees ik vandaag dit:

'Miskraam na ruw drugsonderzoek op Schiphol'

DEN HAAG - Een Surinaamse vrouw heeft aangifte gedaan van zware mishandeling omdat ze in november een miskraam kreeg na een drugsonderzoek op Schiphol. Dat meldt het Nederlands Dagblad. De vrouw moest zich meerdere malen uitkleden en werd inwendig onderzocht. Eerder moest de staat twee andere vrouwen een schadevergoeding betalen omdat ze 'vernederend' waren behandeld bij de controle op bolletjes cocaïne.

Begin dit jaar maakte de Nationale Ombudsman bekend een diepgravend onderzoek te beginnen naar de wijze van drugscontroles door douane en marechaussee op Schiphol. Een hoogzwangere vrouw had haar beklag gedaan over een vernederende visitatie door de douane. Ook de klacht van de Surinaamse ligt bij de ombudsman. De verpleegkundige die de scan maakte, zou haar bijzonder ruw hebben onderzocht.


Is het nu niet de bedoeling dat de onderzoeken net mínder diepgravend worden?

Geen opmerkingen: